Centar za osnaživanje mladih - YEC


Centar za osnaživanje mladih - YEC

Kontakt osoba: Katarina Knežević
Mesto: Mitrovica
Adresa: Knjaza Miloša 13/31
Telefon: +381 64 99 36 915
Email: youthec@yahoo.com
Sajt:
Facebook:
Twitter:
Oblast delovanja:
  • Socijalne usluge
  • Obrazovanje 

Pokrivenost:
Sever Kosova

Ciljevi:

Uspostavljanje multietničke saradnje kroz edukaciju i pomirenje; rad sa raseljenim licima u cilju njihove uspešnije socijalizacije i pospešivanje kreativnosti kod mladih.


Misija:

Unapređenje demokratske prakse i civilnog društva; unapređenje polne ravnopravnosti; pordška marginalizovanim grupama (osobama sa invaliditetom, pripadnicima manjinskih etničkih zajednica, LGBT populacijom, decom bez roditeljskog staranja).

Katarina Knežević, živi, radi i stvara u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je psiholog koji je imao sreću baviti se mnogim pitanjima, a najčešće decom i mladima u čemu i uživa. Radom u nezanemarljivom broju organizacija tokom poslednjih deset godina poželela je da iskustvom i znanjem koje poseduje da doprinos kvalitetnijem životu dece i mladih,posebno onih čija su prava u nekom momentu odrastanja ugrožena. Sa još par entuzijasta registrovala je organizaciju "Youth empowerment center" - "Centar za osnaživanje mladih" koja se gotovo pet godina zalaže za bezbrižno detinjstvo sve dece i spokojno roditeljstvo nekada prestrašenih roditelja. Decenijski rad sa roditeljima i decom je učinio boljom osobom, većim profesionalcem i borcem za prave ljudske vrednosti. U okviru mreže "Čuvari dečijih prava" obavlja funkciju predsednice.

Moto:„Dete treba da posmatraš,
             al' mu nemoj na put stati,
             što ga pre čovekom smatraš,
             pre će čovek i postati." (Lj. Ršumović)